Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015
Εγγραφές, 09.00-09.30, Προσφωνήσεις, Χαιρετισμοί: 09.30-10.00

Α’ Συνεδρίαση: 10.00-11.00
Ι. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Συντονιστές:
Π. Πανέρη, Π. Γούλας
 
I-01. Προσθήκη χηλικού σιδήρου στην τροφή των χοίρων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του χοιρινού κρέατος
Ι. Σκούφος 1, Α. Τζώρα 1, A. Τσίνας 1, Δ. Φλώρος 1, Ε. Μπόνος 2, Ε. Χρηστάκη 2, Π. Φλώρου-Πανέρη 2
1.Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου, Άρτα.
2.Εργαστήριο Διατροφής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54644 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
 
I-02. Η προσθήκη σπιρουλίνας στην τροφή των κρεοπαραγωγών ορνιθίων με σκοπό την παραγωγή λειτουργικού ορνιθίου κρέατος
Ε. Μπόνος1, Ε. Κασαπίδου1, Α. Καργόπουλος1, Α. Τσιραντωνάκης1, Α. Καράμπαμπας1, Ε. Χρηστάκη2, Π. Φλώρου-Πανέρη2, Ι. Νικολακάκης1
1
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Τέρμα Κοντοπούλου, 53100 Φλώρινα.
2 Εργαστήριο Διατροφής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολής Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54644 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
 
I-03. Μέθοδος Ολικής Αξιοποίησης Υγρών Αποβλήτων Ελαιοτριβείων, για Παραγωγή Ζωοτροφών – Μέρος I: Δοκιμή Παραχθέντος Ενσιρώματος στη Διατροφή Πουλερικών
Κ. Πετρωτός1*, Σ. Κόκκας1, Π. Γκουτσίδης1, Π. Γούλας1, Δ. Καντάς1, Κ. Γερασόπουλος1,2, Δ. Στάγκος2, Δ. Κουρέτας2
1 Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, 41110, Λάρισα, Ελλάς
2 Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πλούτωνος 26 και Αιόλου, 41221, Λάρισα
 
I-04. Μέθοδος ολικής αξιοποίησης υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων για παραγωγή ζωοτροφών – Μέρος ΙΙ: Δοκιμή παραχθέντος ενσιρώματος στη διατροφή χοίρων
Κ. Πετρωτός1, Σ. Κόκκας1, Π. Γκουτσίδης1, Π. Γούλας1, Δ. Καντάς1, Κ. Γερασόπουλος1,2, Δ. Στάγκος2, Δ. Κουρέτας2
1 Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, 41110, Λάρισα, Ελλάς
2 Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πλούτωνος 26 και Αιόλου, 41221, Λάρισα

 
11.00-11.15 Διάλειμμα
 

Β’ Συνεδρίαση: 11.15-13.30
ΙΙ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΥΖΩΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Συντονιστές:
Λ. Λεοντίδης, Η. Παπαδόπουλος

II-01. Ευρωπαϊκή οδηγία για την ευζωία των χοιρομητέρων: Προκλήσεις στην εφαρμογή της στις Ελληνικές εκτροφές χοίρων
Λ. Λεοντίδης
Εργαστήριο Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Οικονομίας της Υγείας των Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
II-02. Ευζωία και μακροζωία των χοιρομητέρων τριών ελληνικών εκτροφών: Κλινική εκτίμηση των αλλοιώσεων των χηλών και συσχετιζόμενη με αυτές χωλότητα
Μ. Λισγάρα1, Β. Σκαμπαρδώνης1, Σ. Κουρουπίδης2, Λ. Λεοντίδης1
1 Εργαστήριο Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Οικονομίας της Υγείας των Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Ελεύθερος επαγγελματίας, VKK, Ηρώων Πολυτεχνείου 65, 43100 Καρδίτσα
 
II-03. Ευζωία και μακροζωία των χοιρομητέρων τριών ελληνικών εκτροφών: Συσχετισμοί μεταξύ αλλοιώσεων των χηλών και αναπαραγωγικών παραμέτρων
Μ. Λισγάρα1, Β. Σκαμπαρδώνης1, Σ. Κουρουπίδης2, Λ. Λεοντίδης1
1 Εργαστήριο Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής και Οικονομίας της Υγείας των Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Ελεύθερος επαγγελματίας, VKK, Ηρώων Πολυτεχνείου 65, 43100 Καρδίτσα
 
II-04. Μυική κυστικέρκωση χοίρου και βοοειδών: μια αναδυόμενη ζωοανθρωπονόσος στην Ευρώπη
Η. Παπαδόπουλος1, M. Van Johansen2, S. Gabriel3
1
Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Department of Veterinary Disease Biology, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Copenhagen, 1870 Frederiksberg C, Denmark
3 Department of Biomedical Sciences, Institute of Tropical Medicine, 2000 Antwerp, Belgium
 
II-05. Τριχινέλλωση: Μια πολύπλευρη ζωονόσος
Η. Συμεωνίδου, Κ. Αρσενόπουλος, Η. Παπαδόπουλος
Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
II-06.Αλαρίωση (Alaria alata) μια υποτιμημένη ζωοανθρωπονόσος
Κ. Αρσενόπουλος, Η. Συμεωνίδου, Η. Παπαδόπουλος
Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
II-07. Σημασία των μυϊκών πρωτοζωώσεων στην υγεία των ζώων και του ανθρώπου
Η. Συμεωνίδου, Κ. Αρσενόπουλος, Η. Παπαδόπουλος
Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, Τμήμα Κτηνιατρικής Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
II-08. Ο χοίρος και το κρέας του, ως πιθανές πηγές σαλμονέλλωσης του Έλληνα καταναλωτή
Γ. Ευαγγελοπούλου 1, Σ. Κρήτας2, Γ. Χριστοδουλόπουλος3, Α. Ρόδη-Burriel4
1 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη
3 Παθολογική Κλινική, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα
4 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα
 
II-09. Campylobacter spp. ως τροφιμογενές παθογόνο αίτιο
Γ. Νάτσος1, Ε. Σωσσίδου2 M. Chemaly3,4, Ν. Μουττωτού5, Α. Ρόδη-Burriel6, Κ. Κουτουλής1
1 Κλινική Παθολογίας Πτηνών, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, Θεσσαλονίκη
3 Anses, Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail, UHQPAP, Unité Hygiène et Qualité des produits avicoles et porcins BP 53, 22440 Ploufragan, France
4 UEB: Université Européenne de Bretagne
5 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Σαλμονελλώσεων και Μικροβιοαντοχής, 34100 Χαλκίδα
6 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα
 

13.30-14.00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
 

Γ’ Συνεδρίαση: 14.00-15.45
ΙΙΙ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΚΤΡΟΦΗ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Συντονιστές:
Γ. Αμοιρίδης, Γ. Αρσένος

III-01. Δυνητική συνεισφορά της αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής στην παραγωγή βοείου κρέατος.
Γ. Αμοιρίδης
Κλινική Μαιευτικής & Αναπαραγωγής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Παν/μιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
III-02. Ανάπτυξη πτηνοτροφίας μικρής κλίμακας: τεχνικά και οικονομικά στοιχεία
Γ. Κ. Συμεών και Ι. Μπιζέλης
Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδ/ων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά οδός 75, 11855 Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
III-03. Δυνατότητες ανάπτυξης της κονικλοτροφίας στην Ελλάδα
Γ. Κ. Συμεών
Εργαστήριο Γενικής & Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδ/ων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά οδός 75, 11855 Αθήνα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
III-04. Κάπροι NADOR αντικαθιστούν τον ευνουχισμό και μειώνουν τη δυσάρεστη οσμή του χοιρινού κρέατος
J. Corchero
Topigs Norsvin international
 
III-05. Βιομηχανική εκτροφή ινδορνίθων στην Ελλάδα
Ν. Ζησίδης, Ι. Καρακούσης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ; Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
III-06. Η επίδραση της φυλής, του φύλου και του σταδίου ανάπτυξης των αρνιών στο εμβαδό του «ματιού» της μπριζόλας
Σ. Βουράκη1, Γ. Μπράμης1, Α. Θεοδωρίδης2 , Γ. Αρσένος1
1 Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2 Εργαστήριο Οικονομίας Ζωικής Παραγωγής και Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 
III-07. Επίδραση των φυσικών αντιοξειδωτικών στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος
Π. Σιμιτζής, Μ.Γκολιομύτης, Μ. Χαρισμιάδου, Σ. Δεληγεώργης
Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
 
15.45-16.00 Διάλειμμα
 

Στρογγυλή τράπεζα: 16.00-17.30
IV
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Συντονιστής:
Α. Γεωργούδης
 
IV-01. Η συμβολή της έρευνας στην αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού κρέατος
Γ. Αρσένος
Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 
IV-02. Παραγωγή βόειου κρέατος στην Ελλάδα – προοπτικές και προϋποθέσεις
Γ. Βαλεργάκης
Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τ.Θ. 393, 54024 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
IV-03. Κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας που επιδέχονται βελτίωση για την αύξηση της αυτάρκειας στο βόειο κρέας
Α. Γεωργούδης
Γεωπονική Σχολή A.Π.Θ., Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΔΟΚ
 
IV-04. Ο ρόλος των Κέντρων Γενετικής Βελτίωσης Ζώων στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής βοείου κρέατος
Α. Γκαρσέν
ΚΓΒΖ Θεσσαλονίκης
 
IV-05. Μέτρα Κτηνιατρικής Υγειονομικής Διαχείρισης χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας και των αποδόσεων των χοίρειων σφάγιων
Π. Δ. Τάσσης1, Ε. Δ. Τζήκα1, Β. Παπατσίρος2
1 Κλινική Παραγωγικών Ζώων, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2 Παθολογική Κλινική, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 
IV-06. Η δημιουργία του θεσμού του Κτηνιάτρου εκτροφής: Ο ρόλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου
Α. Τραχήλη
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
 
 
17.30-17.45 Διάλειμμα
 

Στρογγυλή τράπεζα: 17.45-18.45
V
. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Συντονιστής
: Κ. Ναλμπάντη

V-01. Technical regulation for meat and meat products in Customs Union of Russia, Belarus and Kazakhstan. Permit documentation for goods to be imported from Greece as required by Technical regulation legislation of the Customs Union. Obligatory and voluntary forms of compliance assessment
Vladimir V. BATOGOV
Technical Expert, Сounsellor to the Director General of ANO “Soyuzexpertiza” Chamber of Commerce and Industry of the Russian Federation (CCI RF)
 
V-02. Requirements to compliance confirmation of meat and meat products under the Customs Union regulations. Marking, labeling and testing requirements
Gulnara MAZITOVA
Technical Expert, Deputy Director of SOEX MAIN EXPERT-ANALYTICAL CENTER, ANO “Soyuzexpertiza” Chamber of Commerce and Industry of the Russian Federation (CCI RF)
 
V-03. Organic Animal Breeding and Meet Products in Russia
Andrey KHODUS
Deputy Director General of the Association of the Organic Agriculture of the Russian Federation “AGROSOPHIE”,
General Manager of ECO-CONTROL owner of the National Environmental Certification System and Biodynamic Farming "BIO" in Russia
 
V-04. Βιολογικό Κρέας: Κανόνες Παραγωγής, Πιστοποίηση και Διεθνές Εμπόριο
Σωτηρόπουλος Δημήτρης
Α CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

18.45-19.00 Διάλειμμα
 

Δ’ Συνεδρίαση: 19.00-20.45
VI
. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Συντονιστές:
Α. Γκόβαρης, Α.Μπλάνας
 
VI-01. Τα πρόσθετα στο κρέας και στα προϊόντα του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
Α. Πεξαρά, Ν. Σολωμάκος, Α. Γκόβαρης
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100, Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
VI-02. Κρέας και προϊόντα κρέατος: βιωσιμότητα κλάδου – σχήματα πιστοποίησης προαπαιτούμενα για εξαγωγές-συνοδά οφέλη
Α. Μπλάνας
EUROCERT SA
 
VI-03. Κλωνοποιημένο κρέας: πρόσφατα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την ανίχνευση του
Α. Μπατρίνου, Σ. Ραμαντάνης
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό (ΤΕΙ) Ίδρυμα Αθήνας, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
VI-04. Lab-grown meat: Too revolutionary
A. Labropoulos, S. Anestis
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθήνας
 
VI-05. Η επίδραση του γενοτύπου στο χρόνο ζωής πρόβειου κρέατος
Ε. Κασαπίδου1, Π. Συτιλίδης1, Π. Μητλιάγκα1, Γ. Αρσένος2
1 Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Τέρμα Κοντοπούλου, 53100 Φλώρινα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη
 
VI-06. Προτεινόμενο γενικό (generic) σχέδιο HACCP κατά την επεξεργασία άγριων θηραμάτων
Σ. Β. Ραμαντάνης
ΤΕΙ Αθηνών
 
VI-07. Κουλτούρα κρεατοφαγίας: Δημόσια Υγεία, Συμφέροντα και Απόψεις
Α. Ρόδη-Burriel
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 431 00 Καρδίτσα
 
ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ