Πρόγραμμα Συνεδρίου
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015
Α’ Συνεδρίαση: 09.00-11.30
VΙI. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Συντονιστές: Α. Γκόβαρης, Μ. Παπαγιάννη
VΙI-01. Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης μίγματος αιθέριων ελαίων (ρίγανης, θυμαριού και δενδρολίβανου), της νισίνης και του συνδυασμού τους κατά της Listeria monocytogenes σε κιμά βόειου κρέατος
Ν. Σολωμάκος, Α. Πεξαρά, Α. Γκόβαρης
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ν. Σολωμάκος, Α. Πεξαρά, Α. Γκόβαρης
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙI-02.Η επίδραση της προσθήκης εκχυλισμάτων φύλλων ελιάς στην οξειδωτική σταθερότητα χοιρινού κρέατος εμπλουτισμένου σε ω-3 λιπαρά οξέα
E. Μπότσογλου1, Α. Γκόβαρης1, Δ Φλετούρης2, Σ. Ηλιάδης3
1 Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
3 Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
E. Μπότσογλου1, Α. Γκόβαρης1, Δ Φλετούρης2, Σ. Ηλιάδης3
1 Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
3 Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
VΙI-03. Το συζευγμένο λινελαϊκό οξύ στο κρέας
Μ. Γκόβαρη
Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως, Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μ. Γκόβαρη
Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως, Τμήμα Κτηνιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙI-04. Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης του συνδυασμού αιθέριου ελαίου δενδρολίβανου και νισίνης κατά του Staphylococcusaureus και EscherichiacoliO157:H7 σε χοιρινό σουβλάκι σε συνθήκες τροποποιημένης ατμόσφαιρας
Ν. Σολωμάκος, Α. Πεξαρά, Α. Γκόβαρης
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Ν. Σολωμάκος, Α. Πεξαρά, Α. Γκόβαρης
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
VΙI-05. Παραδοσιακά προϊόντα κρέατος και προϊόντα με βάση το κρέας στην Ελλάδα: δεδομένα ποιότητας και προοπτικές
Ι. Μακαρώνας1, Σ. Νικολάου1, Ε. Μαλισσιόβα1, Α. Μανούρας1, Π. Γούλας2
1 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 41100 Λάρισα
Ι. Μακαρώνας1, Σ. Νικολάου1, Ε. Μαλισσιόβα1, Α. Μανούρας1, Π. Γούλας2
1 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 41100 Λάρισα
VΙI-06. Επικύρωση της διαδικασίας ψύξης του θερμικά επεξεργασμένου κρέατος κοτόπουλου
Α. Ευμορφοπούλου,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων, Σωκράτους 82, Καλλιθέα 176 72, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Ευμορφοπούλου,
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Τροφίμων, Σωκράτους 82, Καλλιθέα 176 72, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙI-07. Σημασία της ταχείας ψύξης στη μικροβιολογία του κρέατος μετά τη θερμική του επεξεργασία
Ι. Μπίλιας
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Λ. Μαραθώνος 53, 145 65 Άγιος Στέφανος, Αττική, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ι. Μπίλιας
Ελεύθερος Επαγγελματίας, Λ. Μαραθώνος 53, 145 65 Άγιος Στέφανος, Αττική, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙI-08. Παρουσία μυκήτων σε παραδοσιακά ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα
Μαρία Παπαγιάννη και Ιωάννης Αμβροσιάδης
Εργαστήριο Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Μαρία Παπαγιάννη και Ιωάννης Αμβροσιάδης
Εργαστήριο Τεχνολογίας Προϊόντων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
VΙI-09. Ποιοτικά χαρακτηριστικά χωριάτικων λουκάνικων που παρασκευάζονται σε κρεοπωλεία της πόλης της Θεσσαλονίκης
Κ. Κωνσταντινίδης1, Φ. Χατζηθεοδωρίδης2, Π. Μητλιάγκα2, Α. Γκόβαρης3, Ε. Κασαπίδου2
1 Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λάρισα
2 Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Τέρμα Κοντοπούλου, 53100 Φλώρινα
3 Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα
Κ. Κωνσταντινίδης1, Φ. Χατζηθεοδωρίδης2, Π. Μητλιάγκα2, Α. Γκόβαρης3, Ε. Κασαπίδου2
1 Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λάρισα
2 Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Κατεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Τέρμα Κοντοπούλου, 53100 Φλώρινα
3 Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρικάλων 224, 43100 Καρδίτσα
VΙI-10. Η εικόνα της αγοράς παραδοσιακών λουκάνικων σε ένα αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα: Η περίπτωση της πόλης της Θεσσαλονίκης
Κ. Κωνσταντινίδης, Ε. Κασαπίδου, Π. Μητλιάγκα, Φ. Χατζηθεοδωρίδης
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα
Κ. Κωνσταντινίδης, Ε. Κασαπίδου, Π. Μητλιάγκα, Φ. Χατζηθεοδωρίδης
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα
11.30-11.45 Διάλειμμα
Στρογγυλή τράπεζα 11.45-14.00
VΙΙI. ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Συντονιστής: Σ. Ραμαντάνης
VΙΙI-01. Επιδημιολογικά δεδομένα και τάσεις τροφιμογενών ασθενειών από κρέατα και κρεατοσκευάσματα
Constantin Genigeorgis
School of Veterinary Medicine, University of California, Davis and School of Veterinary Medicine Aristotle University, Ε-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Constantin Genigeorgis
School of Veterinary Medicine, University of California, Davis and School of Veterinary Medicine Aristotle University, Ε-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙΙI-02. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA) στην ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του
Κ. Π. Κουτσουμανής
Επιτροπή Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA)
Κ. Π. Κουτσουμανής
Επιτροπή Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA)
VΙΙI-03. Η απόφαση 260/2013 του Γ,Χ.Κ. για την αντικατάσταση των άρθρων 88-91 του Κ.Τ. και η εφαρμογή της στην πράξη
Σ. Α. Γεωργάκης
Κτηνιατρική Σχολή, ΑΠΘ
Σ. Α. Γεωργάκης
Κτηνιατρική Σχολή, ΑΠΘ
VΙΙI-04. Παραγωγή, μεταποίηση και κατανάλωση του κρέατος και των προϊόντων του στην Ελλάδα. Προβλήματα και προοπτικές
Ι. Αμβροσιάδης
Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ι. Αμβροσιάδης
Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων. Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙΙI-05. Πυρετός Q και ιός ηπατίτιδας Ε: αναδυόμενοι ζωανθρωπονόσοι και κρέας
Α. Γκόβαρης
Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Καρδίτσα
Α. Γκόβαρης
Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Καρδίτσα
VΙΙI-06. Χρήση μη επεμβατικών μεθόδων (no invasive) στην εκτίμηση της ποιότητας στο κρέας
Ι. Ε. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
Ι. Ε. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
VΙΙI-07. Ο ρόλος του ΕΦΕΤ στην αντιμετώπιση της νοθείας τροφίμων. «H περίπτωση του κρέατος αλόγου»
Κ. Μπαρμπέρης, Λ. Παλίλης, Μ. Αυγέρης
Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Λ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κ. Μπαρμπέρης, Λ. Παλίλης, Μ. Αυγέρης
Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Λ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
VΙΙI-08. Εκπαίδευση των Υπευθύνων Επιχειρήσεων Κρέατος (ΥΕΚ): Ημερολόγιο αυτοελέγχου
Σ.Β. Ραμαντάνης
ΤΕΙ Αθηνών
Σ.Β. Ραμαντάνης
ΤΕΙ Αθηνών
14.00-14.30 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
Β’ Συνεδρίαση: 14.30-16.45
IX. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ
Συντονιστές: Π. Ταούκης, Κ. Κουτσουμανής
ΙΧ-01. Υπερυψηλή Υδροστατική Πίεση για την επεξεργασία τροφίμων ζωικής προέλευσης: τρέχουσα έρευνα και εφαρμογές
Γ. Κατσαρός, Π. Ταούκης
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Γ. Κατσαρός, Π. Ταούκης
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
ΙΧ-02. Κρητικό ΡΕΘεμνιώτικο ΑΠΑΚΙ – από την παράδοση στην ποιότητα και την ασφάλεια
Α. Ι. Δουλγεράκη, Ν. Χωριανόπουλος
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση Αττικής, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Ι. Δουλγεράκη, Ν. Χωριανόπουλος
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση Αττικής, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-03. Προσδιορισμός της επίδρασης του στελέχους σε μικτή καλλιέργειας Salmonella enterica Typhimurium κατά τη διάρκεια διασταυρούμενης επιμόλυνσης αβιοτικών επιφανειών από βόεια μπιφτέκια
Ε. N. Γκάνα, Α. I. Δουλγεράκη, Γ.-Ι. E. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ε. N. Γκάνα, Α. I. Δουλγεράκη, Γ.-Ι. E. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-04. Φυσικά αντιμικροβιακά συστήματα και νέες τεχνολογίες για την παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ασφάλειας και μακράς διατηρησιμότητας - ΦΥΣΙ.Σ.-ΣΑΛ.Α.Μ.Ι.
Α. Α. Αργύρη, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση Αττικής, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Α. Αργύρη, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση Αττικής, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-05. Ζύμωση παραδοσιακών αλλαντικών με τη χρήση στελέχους Lactobacillus plantarum με προβιοτικό δυναμικό
Φ. Γ. Παυλή, Α. Α. Αργύρη, Χ. Χ. Τάσσου, Ν. Γ. Χωριανόπουλος
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Φ. Γ. Παυλή, Α. Α. Αργύρη, Χ. Χ. Τάσσου, Ν. Γ. Χωριανόπουλος
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-06. Επίδραση μαρινάδων και σύγχρονων τεχνολογιών στην υγιεινή και ασφάλεια φτωχών σε νάτριο, έτοιμων-προς-κατανάλωση παραδοσιακών κρεατοσκευασμάτων
Γ. Μοσχονάς, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική
Γ. Μοσχονάς, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική
ΙΧ-07. Μελέτη του προβιοτικού δυναμικού οξυγαλακτικών βακτηρίων απομονωμένων από Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα κρέατος
Φ. Γ. Παυλή, Α. Α. Αργύρη, Ό. Σ. Παπαδοπούλου, Ν. Γ. Χωριανόπουλος, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Φ. Γ. Παυλή, Α. Α. Αργύρη, Ό. Σ. Παπαδοπούλου, Ν. Γ. Χωριανόπουλος, Χ. Χ. Τάσσου
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Σοφ. Βενιζέλου 1, 14123 Λυκόβρυση, Αττική, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-08. Επίδραση του ρυθμού και της διάρκειας κατάψυξης βόειων μπιφτεκιών διαφορετικής σύστασης στην θερμοανθεκτικότητα του παθογόνου μικροοργανισμού Escherichia coli O157:H7
Σ. Μανιός, Ε. Κανακάνη, Κ Μποσιώλη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σ. Μανιός, Ε. Κανακάνη, Κ Μποσιώλη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΙΧ-09. Επιβίωση και μετέπειτα θερμοανθεκτικότητα του παθογόνου μικροοργανισμού Escherichia coli O157:H7 σε χοιρινό κιμά παρουσία νισίνης, λυσοζύμης και αιθέριου ελαίου ρίγανης
Σ. Μανιός, Κ Καλογιαννάκη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σ. Μανιός, Κ Καλογιαννάκη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
16.45-17.00 Διάλειμμα
Γ’ Συνεδρίαση: 17.00-19.45
Χ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Συντονιστές: Γ. Μεθενίτου, Κ. Μπαρμπέρης
Χ-01. Αναθεώρηση κανονισμού 882/2004 –Αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο του νέου κανονισμού
Π. Παπαδάκη1, Δ. Μίντζα1, Μ. Γιαννιού2, Ε. Χατζηγιαννακού1
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
2 Διεύθυνση Υγείας των Ζώων, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 10176 Αθήνα
Π. Παπαδάκη1, Δ. Μίντζα1, Μ. Γιαννιού2, Ε. Χατζηγιαννακού1
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
2 Διεύθυνση Υγείας των Ζώων, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 10176 Αθήνα
Χ-02. Συντονισμένο σχέδιο ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την παρακολούθηση της μικροβιακής αντοχής στους ζωονοσογόνους παράγοντες και συμβιωτικά βακτήρια
Δ. Μίντζα1, Π. Σταμούλη2, Ε. Χατζηγιαννακού1, Ν. Μουττωτού3, Ε. Βαλκάνου3
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
3 Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Σαλμονελλών και Μικροβιακής Αντοχής Πέι Δοκού ΤΘ 19241, 34100 Χαλκίδα
Δ. Μίντζα1, Π. Σταμούλη2, Ε. Χατζηγιαννακού1, Ν. Μουττωτού3, Ε. Βαλκάνου3
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
3 Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Σαλμονελλών και Μικροβιακής Αντοχής Πέι Δοκού ΤΘ 19241, 34100 Χαλκίδα
Χ-03. Χρήση της ευελιξίας βάσει των διατάξεων που προβλέπονται στο Πακέτο Υγιεινής
Π. Παπαδάκη1, Δ. Μίντζα1, Π. Σταμούλη2, Ε. Χατζηγιαννακού1
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
Π. Παπαδάκη1, Δ. Μίντζα1, Π. Σταμούλη2, Ε. Χατζηγιαννακού1
1 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10176 Αθήνα
Χ-04. Η διαδικασία του επίσημου ελέγχου στις επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος
Ν. Ζιώγας, Σ.Νίγδελη
Τμήμα Ελέγχων Επιχειρήσεων, Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ΕΦΕΤ, 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Θέρμης, Τ.Θ. 60127, 570 01 Θέρμη
Ν. Ζιώγας, Σ.Νίγδελη
Τμήμα Ελέγχων Επιχειρήσεων, Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ΕΦΕΤ, 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Θέρμης, Τ.Θ. 60127, 570 01 Θέρμη
Χ-05. Διαχείριση περιστατικού ανίχνευσης μεταβολιτών νιτροφουρανίων σε κρέας πουλερικών από τις επίσημες αρχές
Α. Αγγελοπούλου1, Δ. Μίντζα2, Σ. Μπούρμπου3, Χ. Καπετανοπούλου1, Α. Χατζοπούλου1, Π. Σταμούλη2
1 Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Περιφέρειας Αττικής, 17o χλμ Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη 15351, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10174 Αθήνα
3 Τμήμα Υγείας Ζώων Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρεια Αττικής, 11741 Αθήνα
Α. Αγγελοπούλου1, Δ. Μίντζα2, Σ. Μπούρμπου3, Χ. Καπετανοπούλου1, Α. Χατζοπούλου1, Π. Σταμούλη2
1 Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αν. Αττικής Περιφέρειας Αττικής, 17o χλμ Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη 15351, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 10174 Αθήνα
3 Τμήμα Υγείας Ζώων Διεύθυνση Αγροτικής & Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρεια Αττικής, 11741 Αθήνα
Χ-06. Διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων σφαγείου. Αδυναμίες και προοπτικές
Δ. Παπανικολάου1, Β. Πλόσκα1, Π. Σαντικτσής-Δουκέλης2
1 Τμήμα Ζωικών Υποπροϊόντων, Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2 Τμήμα Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμακοεπαγρύπνησης και Ελέγχων, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Αττικής
Δ. Παπανικολάου1, Β. Πλόσκα1, Π. Σαντικτσής-Δουκέλης2
1 Τμήμα Ζωικών Υποπροϊόντων, Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2 Τμήμα Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμακοεπαγρύπνησης και Ελέγχων, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Αττικής
Χ-07. Εργαστηριακός έλεγχος σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης για την ανίχνευση και ταυτοποίηση καταλοίπων β-αγωνιστών
Β. Φώτος1 Μ. Παντελιά1, Ε.Κατσαρού1, Γ. Μεθενίτου2
1 Τμήμα Τοξικολογίας, Καταλοίπων και Περιβαλλοντικών Ρυπαντών, Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Νεαπόλεως 25, Αγ. Παρασκευή, 15310 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Καπνοκοπτηρίου 6, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Β. Φώτος1 Μ. Παντελιά1, Ε.Κατσαρού1, Γ. Μεθενίτου2
1 Τμήμα Τοξικολογίας, Καταλοίπων και Περιβαλλοντικών Ρυπαντών, Κτηνιατρικό Κέντρο Αθηνών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Νεαπόλεως 25, Αγ. Παρασκευή, 15310 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Καπνοκοπτηρίου 6, 10176 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Χ-08. Επίσημος Έλεγχος Διοξινών στο Κρέας. Η Ελληνική Πραγματικότητα
Κ. Μπαρμπέρης
Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Λ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κ. Μπαρμπέρης
Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Λ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αμπελόκηποι, Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Χ-09. Αξιοποίηση των καταγγελιών και ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και σφαγής ζώων - 2 περιστατικά
Ειρ. Τσάλου, Φ. Πιπεροπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Κ. Γεωργίου, Α. Χατζοπούλου, Χ. Καπετανοπούλου
Τμήμα Κτηνιατρικής Αν. Αττικής, 17ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, 15351 Παλλήνη, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ειρ. Τσάλου, Φ. Πιπεροπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Κ. Γεωργίου, Α. Χατζοπούλου, Χ. Καπετανοπούλου
Τμήμα Κτηνιατρικής Αν. Αττικής, 17ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, 15351 Παλλήνη, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Χ-10. «Ηλεκτρονικός» Έλεγχος της Διαδρομής του Κρέατος Νομοθετικό Πλαίσιο και Διασφάλιση του Καταναλωτή
Γ. Σοφιανίδης
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Εποπτεία Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Κηφισίας 33, 54248 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Γ. Σοφιανίδης
Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ, Τμήμα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Εποπτεία Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Κηφισίας 33, 54248 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Χ-11. Έλεγχοι σχετικά με την προέλευση του κρέατος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την χρονική περίοδο 2012-2014
Α. Κιρτζαλίδου, Α. Φωτόπουλος
ΕΛΓΟ "Δήμητρα", Πατησίων & Άνδρου 1, 11257 Αθήνα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Κιρτζαλίδου, Α. Φωτόπουλος
ΕΛΓΟ "Δήμητρα", Πατησίων & Άνδρου 1, 11257 Αθήνα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δ’ Συνεδρίαση: 20.00-21.15
XI. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Συντονιστές: Ι. Αμβροσιάδης, Π. Σκανδάμης
ΧΙ-01. Ανάπτυξη αντιμικροβιακής συσκευασίας βόειου κιμά με την χρήση τσίπουρου
Α. Καπετανάκου, Γ.-Λ. Πατεράκη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Καπετανάκου, Γ.-Λ. Πατεράκη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΧΙ-02. Μελέτη των μηχανισμών αλλοίωσης και ποιοτικής υποβάθμισης σε σαλάτες τύπου «Deli» με συστατικά ζωικής προέλευσης
Κ. Α. Γαβριήλ, Χ. Β. Μπικούλη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κ. Α. Γαβριήλ, Χ. Β. Μπικούλη, Π. N. Σκανδάμης
Εργ. Ποιοτικού Ελέγχου και Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γ.Π.Α., Ιερά οδός 75, 118 55 Αθήνα, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΧΙ-03. Επίδραση των μαρινάδων ροδιού στα μικροβιολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά φιλέτου από στήθος κοτόπουλου κατά τη συντήρησή του κάτω από αερόβιες συνθήκες
Α. Ε. Λύτου, Β. Α. Μπλάνα, Ε. Ζ. Πανάγου, Γ.-Ι.Ε. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
Α. Ε. Λύτου, Β. Α. Μπλάνα, Ε. Ζ. Πανάγου, Γ.-Ι.Ε. Νυχάς
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
ΧΙ-04. Xρήση πολυφασματικής απεικόνισης και φασματοσκοπίας υπερύθρου με μετασχηματισμό Fourier (FTIR) για τον προσδιορισμό νοθείας του μοσχαρίσιου κιμά με χοιρινό
Α. Ι. Ροπόδη, Δ. Ε. Παυλίδης, Δ. Λούκας, Ε. Ζ. Πανάγου, Γ.-Ι. Ε. Νυχάς
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Ιερά Οδός 75, Αθήνα 11855, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Α. Ι. Ροπόδη, Δ. Ε. Παυλίδης, Δ. Λούκας, Ε. Ζ. Πανάγου, Γ.-Ι. Ε. Νυχάς
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Ιερά Οδός 75, Αθήνα 11855, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΧI-05. Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της Listeria Monocytogenes σε λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης, σύνθεση και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά
Μ. Μπάκα1, Ε. Νοριέγκα1, Ε. Τσάκαλη2, Γ. Βαν Ίμπε1
1 Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ελέγχου Χημικών και Βιοχημικών Επεξεργασιών (BioTeC), Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Katholieke Universiteit Leuven, W. de Croylaan 46, 3001 Leuven, Belgium
2 Εργαστήριο Βιομηχανικής και Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (Τ.Ε.Ι.), Αγίου Σπυρίδωνος, 122 44 Αιγάλεω, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μ. Μπάκα1, Ε. Νοριέγκα1, Ε. Τσάκαλη2, Γ. Βαν Ίμπε1
1 Εργαστήριο Τεχνολογίας και Ελέγχου Χημικών και Βιοχημικών Επεξεργασιών (BioTeC), Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Katholieke Universiteit Leuven, W. de Croylaan 46, 3001 Leuven, Belgium
2 Εργαστήριο Βιομηχανικής και Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (Τ.Ε.Ι.), Αγίου Σπυρίδωνος, 122 44 Αιγάλεω, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΛΗΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ