Πρόγραμμα Συνεδρίου
Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015
Α’ Συνεδρίαση: 09.00-10.45
ΧΙI. ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Συντονιστές: Κ. Κουτσουμανής, Α. Αλυσσανδράκης
XII-01. Ετερογένεια στον ατομικό χρόνο θανάτου κυττάρων Salmonella Agona: Μία νέα στοχαστική προσέγγιση μικροβιακής αδρανοποίησης σε προϊόντα κρέατος
Ζ. Ασπρίδου1, Α. Μπαλωμένος 2, Π. Τσακανίκας3, Η. Μανωλάκος2, Κ. Κουτσουμανής1
1 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογιών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3 Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ζ. Ασπρίδου1, Α. Μπαλωμένος 2, Π. Τσακανίκας3, Η. Μανωλάκος2, Κ. Κουτσουμανής1
1 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογιών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3 Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
XII-02. Μικροενθυλάκωση προβιοτικής καλλιέργειας για εφαρμογή σε προϊόντα κρέατος
Μ. Γουγουλή1, Μ. Κακαγιάννη1, Ζ. Ασπρίδου1, Θ. Βασιλειάδης1, Α. Μυγδαλιά2, Δ. Δουρβανίδης2, Θ. Μοσχάκης3, Κ. Μπιλιαδέρης2, Κ. Κουτσουμανής1
1 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Χημείας – Βιοχημείας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη
3 Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη
Μ. Γουγουλή1, Μ. Κακαγιάννη1, Ζ. Ασπρίδου1, Θ. Βασιλειάδης1, Α. Μυγδαλιά2, Δ. Δουρβανίδης2, Θ. Μοσχάκης3, Κ. Μπιλιαδέρης2, Κ. Κουτσουμανής1
1 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Χημείας – Βιοχημείας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη
3 Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη
XII-03. Εκτίμηση της ανάπτυξης του βακτηρίου Escherichia coli O157:H7 σε βόειο κιμά κατά τη συντήρησή του στην ελληνική ψυκτική αλυσίδα
Μ. Κακαγιάννη, Κ. Κουτσουμανής
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μ. Κακαγιάννη, Κ. Κουτσουμανής
Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XII-04. Ωσμωτική αφυδάτωση μοσχαρίσιου κρέατος με χρήση μαλτοδεξτρίνης και NaCl
Δ. Δημακοπούλου-Παπάζογλου1, Κ. Κουτσουμανής2, Ε. Κατσανίδης1
1 Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δ. Δημακοπούλου-Παπάζογλου1, Κ. Κουτσουμανής2, Ε. Κατσανίδης1
1 Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XII-05. Ανάπτυξη ενός πρότυπου μοντέλου τροφίμου για προσομοίωση μοσχαρίσιου κρέατος σε διεργασίες ωσμωτικής αφυδάτωσης
Μ. Μιχαηλίδου, Ε. Κατσανίδης
Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μ. Μιχαηλίδου, Ε. Κατσανίδης
Εργαστήριο Επεξεργασίας και Μηχανικής Τροφίμων, Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ, 54124, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XII-06. Διερεύνηση της συχνότητας παρουσίας των Enterococcus spp. σε σφάγια θηλαστικών σε δύο σφαγεία της Βορ. Ελλάδας
Δ. Κομοδρόμος1, Ε. Μαλισσιόβα2, Ε. Χουλιάρα1, Χ. Χατζηχριστοδούλου3, Δ. Σεργκελίδης1
1Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Θεσσαλίας
3Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Δ. Κομοδρόμος1, Ε. Μαλισσιόβα2, Ε. Χουλιάρα1, Χ. Χατζηχριστοδούλου3, Δ. Σεργκελίδης1
1Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Θεσσαλίας
3Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
10.45-11.00 Διάλειμμα
Β’ Συνεδρίαση: 11.00-12.45
XIΙI. ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Συντονιστές: Κ. Γενηγεώργης, Γ. Οικονόμου
XIII-01.GroPIN & SOPHY: Σύγχρονα, φιλικά-προς-το χρήστη εργαλεία πρόρρησης της ποιότητας και της ασφάλειας τροφίμων από το στάβλο στο τραπέζι
Π. Ν. Σκανδάμης, Γ. Σ. Μανιός, Α. Ε. Καπετανάκου, Α. Ψωμάς
1 Laboratory of Food Quality Control and Hygiene, Department of Food Science and Human Nutrition, Agricultural University of Athens, Iera Odos 75, 11855 Athens, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Π. Ν. Σκανδάμης, Γ. Σ. Μανιός, Α. Ε. Καπετανάκου, Α. Ψωμάς
1 Laboratory of Food Quality Control and Hygiene, Department of Food Science and Human Nutrition, Agricultural University of Athens, Iera Odos 75, 11855 Athens, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XIII-02. Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια
Κ. Γιαννιός1, Ν. Κατσαρός2
1 Συνεργάτης Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, E-maill: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Διευθυντής τμήματος διατροφολόγιας Ν.Υ.C., Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, E-maill: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κ. Γιαννιός1, Ν. Κατσαρός2
1 Συνεργάτης Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, E-maill: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Διευθυντής τμήματος διατροφολόγιας Ν.Υ.C., Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, E-maill: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XIII-03. Κρεατοσκευάσματα χωρίς συντηρητικά! Εξέλιξη, σημερινές τάσεις, ενδοιασμοί και προκλήσεις
Constantin Genigeorgis
School of Veterinary Medicine, University of California, Davis and School of Veterinary Medicine Aristotle University, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Constantin Genigeorgis
School of Veterinary Medicine, University of California, Davis and School of Veterinary Medicine Aristotle University, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XIII-04. Μείωση Na+ / (άλατος) σε προϊόντα με βάση το κρέας : Τεχνολογική προσέγγιση
Β. Κ. Τσουκαλάς,. Κ. Β Τσουκαλάς
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Β. Κ. Τσουκαλάς,. Κ. Β Τσουκαλάς
Ελεύθεροι επαγγελματίες
XIII-05. Πρόσθετα στα προϊόντα κρέατος
Ν. Κατσαρός
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Ν. Κατσαρός
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
XIII-06. Η ιχνηλασιμότητα και η αυθεντικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα των προϊόντων κρέατος και η διαχείριση τους μέσω των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
Ι. Τσιριγωτάκης
TUV HELLAS (TUV NORD), Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, Ι.Τ.Ε., 71110 Βούτες Ηρακλείου, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ι. Τσιριγωτάκης
TUV HELLAS (TUV NORD), Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, Ι.Τ.Ε., 71110 Βούτες Ηρακλείου, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XIII-07.
Γ. Oικονόμου
ΣΕΒΕΚ
Γ. Oικονόμου
ΣΕΒΕΚ
12.45-13.00 Διάλειμμα
Στρογγυλή τράπεζα 13.00-14.00
ΧΙV. ΤΟ ΚΡΕΑΣ: Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Συντονιστής: Γ. Κατερίνης
ΧΙV-01. Οι διεπαγγελματικές συμφωνίες ως μέσο για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων πόρων της χώρας
Λ. Γίτσας
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος
Λ. Γίτσας
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος
ΧΙV-02. Οι σύγχρονες Ελληνικές φυλές βοοειδών, τα χαρακτηριστικά τους και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους
Α. Ζαγορίτης
Α. Ζαγορίτης
ΧΙV-03. Ο ρόλος των παχυντών
Γ. Βουγιούκας
Γ. Βουγιούκας
ΧΙV-04.
Β. Μεγαλοβασίλης
Πανελλαδικός Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων
Β. Μεγαλοβασίλης
Πανελλαδικός Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων
ΧΙV-05. Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες ως κρίκος μεταξύ παραγωγικής διαδικασίας και κατανάλωσης
Σ. Πέρρος και Σ. Κεσίδης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών
Σ. Πέρρος και Σ. Κεσίδης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών
ΧΙV-06. Η ολοκλήρωση ενός συστήματος ελέγχων και ιχνηλασιμότητας του κρέατος
Α. Γεωργούδης
Α. Γεωργούδης
Καθηγητής ΑΠΘ, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΔΟΚ
14.00-14.15 Διάλειμμα
Στρογγυλή τράπεζα 14.15-15.15
ΧV. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ
Συντονιστής: Α. Φωτόπουλος
ΧV-01. Το πλαίσιο λειτουργίας του κρεοπωλείου στην επόμενη δεκαετία
Σταύρος Πέρρος και Σάββας Κεσίδης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών
Σταύρος Πέρρος και Σάββας Κεσίδης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών
ΧV-02. Οι νομοθετικές απαιτήσεις του Επίσημου Ελέγχου στα κρεοπωλεία
Νικόλαος Ζιώγας
ΕΦΕΤ
Νικόλαος Ζιώγας
ΕΦΕΤ
ΧV-03. Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου παρακείμενου χώρου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων
Παναγιώτα Παπαδάκη
Τμήμα Σφαγείων και Λοιπών Εγκαταστάσεων Κρέατος και Προϊόντων Κρέατος, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Παναγιώτα Παπαδάκη
Τμήμα Σφαγείων και Λοιπών Εγκαταστάσεων Κρέατος και Προϊόντων Κρέατος, Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
15.15-15.30 Διάλειμμα
Γ’ Συνεδρίαση: 15.30-17.30
XVI. ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΟ ΕΦΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
Συντονιστές: Κ. Τερψίδης, Ε. Γιώτας
XVI-01. Μελέτη Απαιτήσεων Εφαρμογής Συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων στους χώρους Μαζικής Εστίασης των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XVI-02. Οι απαιτήσεις της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και η επιλογή των εγκαταστάσεων παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος
Ι. Καζάκης, Ε. Γιώτας
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
Ι. Καζάκης, Ε. Γιώτας
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
XVI-03. Η κατανάλωση κρέατος και των προϊόντων του από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Δ. Σταύρου
Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ.
Δ. Σταύρου
Κτηνιατρική Σχολή, Α.Π.Θ.
XVI-04. Αξιολόγηση Συστήματος Τροφοδοσίας Catering σε Κέντρο Κατάταξης στην Κύπρο
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XVI-05. Η παραγωγή προϊόντων κρέατος για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, με το βλέμμα της βιομηχανίας
Λιόντας
Λιόντας
XVI-06. Διατροφική Αξιολόγηση Τροφοδοσίας σε Κέντρο Κατάταξης στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2014
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
K. N. Παρινός1, Ε. Κυρανάς2
1 Κτηνιατρικό Τμήμα ΓΕΕΦ/ΔΥΓ, A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Α.Ε., E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
2 Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, “Αλεξάνδρειο” Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
XVI-07. Ο έλεγχος της ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων κρέατος: Η μικροσκοπική ανάλυση
Ε. Καραβάνης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
Ε. Καραβάνης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
XVI-08. Ο έλεγχος της ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων κρέατος: Η χημική ανάλυση
Ι. Σαρακατσιάνος, Ε. Μιχαηλίδης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
Ι. Σαρακατσιάνος, Ε. Μιχαηλίδης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
17.15-17.30 Διάλειμμα
Δ’ Συνεδρίαση: 17.30-18.30
ΧVΙI. ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ (ΜΔΚ)
Συντονιστές: Σ. Γεωργάκης, Β. Τσουκαλάς
ΧVΙI-01. Η έννοια του ΜΔΚ: Νομοθετικές απαιτήσεις, υπότυποι, χρήση, αξιολόγηση μικροβιολογικών κριτηρίων
Σ. Β. Ραμαντάνης
ΤΕΙ Αθηνών
Σ. Β. Ραμαντάνης
ΤΕΙ Αθηνών
ΧVΙI-02. Μηχανικά διαχωρισμένο κρέας (ΜΔΚ): “Είδος Κρέατος” με ειδικά χαρακτηριστικά – Δυνητικές παράμεροι ελέγχου
Β. Κ. Τσουκαλάς
Ελεύθερος επαγγελματίας
Β. Κ. Τσουκαλάς
Ελεύθερος επαγγελματίας
ΧVΙI-03. Μηχανικά διαχωρισμένο κρέας (ΜΔΚ): μια σύγχρονη πρόκληση στην τεχνολογία του κρέατος
Σ. Α. Γεωργάκης
Κτηνιατρική Σχολή, ΑΠΘ
Σ. Α. Γεωργάκης
Κτηνιατρική Σχολή, ΑΠΘ
ΧVΙI-04. Η ανίχνευση του Μηχανικά Διαχωρισμένου Κρέατος. Η μικροσκοπική ανάλυση
Ε. Καραβάνης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
Ε. Καραβάνης
Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
ΧVΙI-05. Η ανίχνευση του Μηχανικά Διαχωρισμένου Κρέατος. Η χημική ανάλυση
Ι. Σαρακατσιάνος1, Κ. Αδαμόπουλος 2, Β. Σαμανίδου3
1 Γ΄ Στρατιωτικό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Χημικό Εργαστήριο, Θέρμη Θεσσαλονίκης
2 Εργαστήριο Τεχνολογίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών - Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
3.Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας - Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
Ι. Σαρακατσιάνος1, Κ. Αδαμόπουλος 2, Β. Σαμανίδου3
1 Γ΄ Στρατιωτικό Κτηνιατρικό Νοσοκομείο, Χημικό Εργαστήριο, Θέρμη Θεσσαλονίκης
2 Εργαστήριο Τεχνολογίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Αγροτικών Βιομηχανιών - Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
3.Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας - Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, 54124 Θεσσαλονίκη
18.30-18.45 Διάλειμμα
Ε’ Συνεδρίαση: 18.45-20.00
ΧVΙΙI. ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Συντονιστές: Ν. Σούλτος, Ε. Μαλισσιόβα
ΧVΙΙI-01. Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των πρακτικών που εφαρμόζονται σε σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις -εργαλείο εκτίμησης επικινδυνότητας
Α. Μπίτσιου1, Ε. Μαλισσιόβα2, Α. Μανούρας2, Π. Γούλας3
1 Catering Χούτος, 54006 Θεσσαλονίκη
2 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3 Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 41100 Λάρισα
Α. Μπίτσιου1, Ε. Μαλισσιόβα2, Α. Μανούρας2, Π. Γούλας3
1 Catering Χούτος, 54006 Θεσσαλονίκη
2 Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 43100 Καρδίτσα, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3 Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ Θεσσαλίας, 41100 Λάρισα
ΧVΙΙI-02. Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής νωπού κρέατος κοτόπουλου με την εφαρμογή εδώδιμων αντιμικροβιακών επικαλύψεων βιοπολυμερών
Α. Τσατάς, N. K., Τ. Αδαμίδης, Κ. Ζηνοβιάδου
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Α. Τσατάς, N. K., Τ. Αδαμίδης, Κ. Ζηνοβιάδου
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Perrotis College, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
ΧVΙΙI-03. Διερεύνηση της παρουσίας και της αντιμικροβιακής αντοχής των Listeria monocytogenes και Salmonella spp. σε σφάγια χοίρων
Θ. Λάζου, Κ. Φεΐμης, Κ Παρασκευόπουλος, Χ. Παπαχρήστος, Ε. Ιωσηφίδου, Ν. Σούλτος
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζ.Π., Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Θ. Λάζου, Κ. Φεΐμης, Κ Παρασκευόπουλος, Χ. Παπαχρήστος, Ε. Ιωσηφίδου, Ν. Σούλτος
Εργαστήριο Υγιεινής Τροφίμων Ζ.Π., Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ., 54124 Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΧVΙΙI-04. Καινοτόμες εφαρμογές πολυφαινολών ελιάς ως φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακά συστατικά σε προϊόντα κρέατος, και ως υποκατάστατα των νιτρωδών αλάτων σε ζυμούμενα αλλαντικά
Ι. Γιαβάσης 1, Μ. Κανδυλάκης 1, Χ. Μιτσάγγα1, Κ. Τσαούση1, Ε.-Ε. Αργύρη1, Κ. Πετρωτός2
1 Τμήμα Τεχνολογίας Tροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, 43100 Καρδίτσα
2 Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Μηχανικής Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Περιφερειακός Λάρισας-Τρικάλων
Ι. Γιαβάσης 1, Μ. Κανδυλάκης 1, Χ. Μιτσάγγα1, Κ. Τσαούση1, Ε.-Ε. Αργύρη1, Κ. Πετρωτός2
1 Τμήμα Τεχνολογίας Tροφίμων, Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, 43100 Καρδίτσα
2 Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Μηχανικής Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας, Περιφερειακός Λάρισας-Τρικάλων
ΧVΙΙI-05. Αξιολόγηση του σφαγίου του ελληνικού βούβαλου
Μ. Καλαϊτζίδου1, Α. Ελευθεριάδου2, Β. Σκαπέτας2, Ι. Μητσόπουλος2, Κ. Βασιλειάδης2, Ι. Κάτανος2, Β.Α. Μπαμπίδης2
1Τμήμα Κτηνιατρικής, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
2Τομέας Ζωικής Παραγωγής, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Μ. Καλαϊτζίδου1, Α. Ελευθεριάδου2, Β. Σκαπέτας2, Ι. Μητσόπουλος2, Κ. Βασιλειάδης2, Ι. Κάτανος2, Β.Α. Μπαμπίδης2
1Τμήμα Κτηνιατρικής, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη
2Τομέας Ζωικής Παραγωγής, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Θεσσαλονίκη, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: 20.15